Ungdomsfiske - Jakob, Aleksander, Lasse, Jonas, Sandra og Julian

UNGDOMSFISKE 2024

Nå kan ungdom mellom 12 og 25 år søke om å få delta i ungdomsfiske i regi av Berlevåg kommune.

Søknadsfrist: Snarest og innen onsdag 15. mai 2024.

Har du lyst å prøve fiskeryrket, så har du nå muligheten!

 Hvordan vil det foregå?

Ungdomsfiske i regi av Berlevåg kommune legger til rette for at ungdom mellom 12 og 25 år kan søke på sommerjobb som fisker, uavhengig av bakgrunn. Dette er muligheten til innsikt og større kjennskap til fiskeryrket. Kommunen leier inn båt med skipper/veileder. Ungdommene vil fiske på Ungdomskvoteordningen, og kan fiske for opptil 50 000 kroner. Det er begrensninger på hvilke fiskearter det kan fiskes på. Skipper kjenner til reglene.

Vi blir å ta inn maksimalt 12 motiverte ungdommer og vi ser for oss at 4 ungdommer står om bord samtidig over en periode på 2 uker hver.

Alle deltagere vil få en innføring i sikkerhet og redningsutstyr.

For å kunne delta på ungdomsfiske i regi Berlevåg kommune sommeren 2024 må du:

  • være tilgjengelig innenfor perioden 1. juli – 9. august. (Kan bli justert med noen dager.)
  • være over (eller fylle) 12 år i 2024. Øvre aldersgrense er fylte 25 år.
  • Må kunne registrere seg elektronisk med bank-id på fiskeridirektoratets nettsider.

 

Følgende kan søke: 

Ungdommer som folkeregistrert og bosatt i Berlevåg kommune. Ungdom som ikke har annen sommerjobb vil bli prioritert. Vi har dessverre ikke rom for å kunne ta inn ungdom som er på sommer ferie eller besøk hos familie og venner.

Deltagere vil ble plukket ut ifra innsendte søknader. 12 stykker vil bli tilbudt plass ut fra kriterier og annen relevant informasjon oppgitt i søknad. Skipper/veileder vil legge opp det praktiske omkring fisket, nødvendig utstyr og div. for den enkelte, etter nærmere avtale.

 

Hvordan søker jeg?

Vi trenger følgende informasjon i søknad som sendes på mail:

etternavn, fornavn, adresse, mobilnummer (inkl. foresatt), e-postadresse (inkl. foresatt) og evt. spesielle ønsker om tidspunkt for deltagelse.

Er du under 18 år skal foresatte bekrefte deltagelse. Oppstartsdato blir avklart nærmere etter søknadsfrist.

Når utvelgelsen er gjennomført av kommunen, må deltagerne snarest selv formelt registrere seg på Fiskeridirektoratet sin side ved å fylle inn skjema. Samtidig må en søke om evt. deltagelse i fiske etter kongekrabbe. Her var det frist 1. juni for 2023 og årets frist er ikke kunngjort ennå. Dersom dette blir søknadsbasert også for 2024, så må den enkelte selv søke før utløp av frist.

Dette kan gjøres gjennom følgende lenke: https://www.fiskeridir.no/Yrkesfiske/Registre-og-skjema/Skjema/ungdomsfiske/pamelding-ungdomsfiskeordninga

Dersom ungdommen er under 18 år, må foresatt logge på via ID-porten og fylle ut skjemaet.

En forutsetning for årets gjennomføring er at vi får tildeling av midler fra Nærings -og Fiskeridepartementet og lokalt Næringsfond. Lokale sponsorer er også velkommen til å bidra. 

Eventuelle spørsmål rettes til teknisk drift ved Kjell-Valter Sivertsen: mobil 458 79 803.

Søknad sendes: postmottak@berlevag.kommune.no – snarest og før 15. mai 2024!

 Vi ser frem til å høre fra deg!