LITT AV HVERT FRA BERLEVÅG UKE 20

Ordfører Janne  Vel overstått nasjonaldag. Hadde vel aldri trodd jeg skulle oppleve at det ble varmt å være kledd i bunad på 17. Mai her i Berlevåg, men det var opplevelsen i år. Ser i avisa at det er 200 år siden sist det var så varmt, håper det ikke blir like lenge til neste gang.

Feiringen her i Berlevåg var en fin opplevelse.
17. mai-toget gjennomførte ”godværsrute” som tradisjon tro medførte noen gnagsår som resultat av nye sko. Det ble lagt ned krans på bautaen til minne om falne på havet, og ved partisanbautaen.
Beboerne på helsesenteret fikk underholdning av kor og korps før toget gikk til idrettshallen hvor det var kafé. Her fikk vi underholdning i form av dans.

På ettermiddagen var idrettshallen igjen kafé. Denne gangen var det et rikholdig program. Blandakoret og mannskoret, hornmusikken og skolemusikken fremførte sine nummer. Begge korene sammen med hornemusikken fremførte også et fellesnummer.
7. klasse sto for tale for dagen. Det er blitt en fin tradisjon å la skolebarna holde denne talen. De tar med en del historikk samtidig som vi får et godt innblikk i hva dagen dreier seg om for barna.

Noen bør kunne slå Reidars rekord i å spise 34 is i løpet av nasjonaldagen.

10. klasse holdt også tale. De oppsummerte skolegangen i Berlevåg på en morsom måte, og lovte at de nå skulle ut i verden å skaffe seg utdannelse og make, for så å komme hjem for å etablere seg på hjemplassen. De truet med at en av dem ville ta over ordførervervet. Det håper jeg inderlig, og jeg ser ikke bort ifra at det kan bli Julia, hun som holdt talen på vegne av klassen. Jeg har hatt gleden av å oppleve henne argumentere for saker hun er engasjert i.

Det er vel på sin plass å takke Berlevåg hornmusikk for et godt arrangement.

For to uker siden oppfordret jeg berlevågingene til å plukke opp visittkortene etter sine kjæledyr. Etter det fikk jeg tilbakemelding på at det manglet avfallsbeholdere rundt i værret hvor hundeposene kunne legges. Disse er nå på plass.

Arbeidet med å åpne og utbedre Molvikveien er satt i gang. En må nok regne med at det tar litt tid, da varmen resulterte i store vannmengder som vasket bort deler av vegen.

Nå står vi foran nok ei langhelg, og i tillegg er det konfirmasjon denne søndagen.
Jeg ønsker alle konfirmantene til lykke med dagen, og vi håper det blir en fin opplevelse for ungdommene og deres familier.

God helg