Kjempesuksess for Garden i Berlev├ąg!

Nordvestkulingen som dominerte første delen av H.M. Gardens besøk i Berlevåg den 28. juni la knapt noen demper på spillelyst og -glede. Og konserten i idrettshallen på kvelden var en fantastisk opplevelse. Vi har fått tillatelse fra Bladet Finnmarken å sakse reportasje og bilde fra begivenheten. En artikkel fra Forsvarsnett finner du her.

Bilde av Garden– Det jeg har opplevd i kveld, det overgår i alle fall for meg selve julekvelden. En slik musikkopplevelse har vi vel aldri tidligere opplevd her i Berlevåg. Det var ikke en hvilken som helst begeistrer publikummer som sa det til Finnmarken etter Garde- og drillkorpsets opptreden i idrettshallen, men Berlevåg Mannsangforeningens mangeårige dirigent, Odd Frantzen. Og den begeistringen han kom med delte de vel 500 som overvar konserten.

 Begeistret

Den berømte mannskoret fra kommunen var i ilden, i samspill med det profesjonelle korpset. Også koret begeistret den fullsatte idrettshallen. Ikke minst da de sammen med Gardekorpset framførte hammerfestkomponisten Ole Olsens «Solefalds sang». For aldri før har vel koret vist en slik innlevelse og entusiasme. Selv kunne Gardekorpset dirigent, major Eldar Nilsen, fortelle at korpset og koret hadde hatt knappe halvtimen på å øve. – Jeg er imponert over koret. For meg var det også helt spesielt å få dirigere koret jeg opplevde på Colosseum kino. Det var en heftig og begeistret opplevelse. Så når vi kom hit til Berlevåg - og jeg fikk anledning til å stå for koret - da er det for meg stort, sa Nilsen, som også var imponert over publikum, i et antall som tilsvarer Berlevågs befolkning.

Stort repertoar

Den om lag to timer lange forestillingen inneholdt ikke bare korps- og kormusikk. Drillkorpset var på parketten med noen av sine spekulative nummer, og vi fikk en egen sekvens med Gardens signalkorps. Hans Majestet Kongens Gardes 3. Gardekompani hadde et rikt repertoar, fra typiske korpsnummer til et annet av de store høydepunktene, nemlig et utdrag fra Count Basis sin jazzproduksjon. Da svingte det virkelig i salen.

Storm på flaske

Garden dro da heller ikke tomhendt fra Berlevåg. Ordfører Erik Brøske var begeistret og overrakte kommunevimpel og en miniatyr av tetrapoden. Leder for mannskoret, Oddvar Hansen, kunne selvsagt ikke unngå å utgi praktboka av Berlevåg Mannsangforening, videokassett av filmene og selvsagt en CD med guttas korsang. Men den mest originale gaven hadde Jørn Stensvold, selv aktiv korpsmusiker. På vegne av korpsforbundets avdeling i Finnmark overrakte han forbundets vimpel og en flaske med nordvestkuling. Han sa at han egenhendig hadde vært på Kjølnes fyr og fanget stormen inn i flasken. Samtidig håpet han at Garden kunne hilse Kongen. For øvrig har Berlevåg Hornmusikk under ett av sine Oslo-besøk fått låne Gardemusikkens øvingslokale. Derfor anså han Gardens besøk i Berlevåg som en gjengjeldelse. La oss også ta med at Garden takket for den mottakelsen de hadde fått, og ser ikke bort fra at Berlevåg seinere får et nytt besøk.