Ny mobildekning i Kongsfjord/kongsfjorddalen

I 2006 fikk endelig Kongsfjord mobildekning da Telenor satte opp egen sender i bygda. Fra og med 27. august har også Netcom-kunder muligheter til å ringe fra Kongsfjord samt kongsfjorddalen.
Småsteder kommer langt nede på utbyggingslistene til de store teleaktørene. Derfor tok det også mange år fra NMT-systemet ble avviklet til Kongsfjord fikk tilfredsstillende GSM-dekning. Både Telenor og Netcom har nå full dekning i Kongsfjord og størstedelen av hytteområdene i kongsfjorddalen.

At vi har begge operatørene på plass i Kongsfjord er viktig, ikke bare for muligheten til å ha valgfrihet mht. hvilken leverandør man vil benytte, men ikke minst fordi Kongsfjord er inne i en interessant næringsmessig utvikling der utenbygds gjester og aktører naturlig nok krever at de har mobildekning uansett hvilken leverandør de bruker.

Det trådløse bredbåndet skal etter planen være på plass den tredje uken i september. Da først kan vi si at konkurranseulempen Kongsfjord har hatt i forhold til andre steder er utjevnet.