Samhandlingsmodell for utsatte barn og unge
I Berlevåg skal alle ha et trygt og godt oppvekstmiljø og da er forebygging, tidlig innsats og tverrfaglig samhandling avgjørende. Denne samhandlingsmodellen viser hvordan vi på tvers av tjenester og nivå jobber for å sikre riktig hjelp til riktig tid, og hvordan vi skal fremme systematisk og langsiktig innsats for å bedre barns oppvekst i vår kommune.
Vår handslingsveileder går hånd i hånd med samhandlingsmodellen. Den er et verktøy for ansatte, brukere og foresatte/andre ansvarspersoner i prosesser der det gjøres tiltak for barn og unge.
Sammen med handlingsveilederen bruker Berlevåg kommune Stafettloggen fra Conexus (fra vinter 2024). Dette er et samhandlingsverktøy der alle møter, tiltak og annen relevant info loggføres under tiltaksarbeid for et spesifikt barn/ungdom. Her inviteres også bruker/foresatt inn i prosessene, og gis medvirkning og innblikk i hvordan arbeidet foregår.
Om samhandlingsmodellen
Samhandlingsmodellen synliggjør blant annet hvordan planer, rutiner, møtearenaer og tiltak på de ulike nivåene i kommunen sikrer at utsatte barn får riktig hjelp til riktig tid.
Videre hjelper modellen kommunen i arbeidet med å:
- Utvikle verktøyene vi har for å bli oppmerksomme på og følge opp barn og familier som har behov for hjelp
- Styrke det tverrfaglige samarbeidet på tvers av tjenester og nivå
- Øke kunnskapen til våre ansatte i arbeidet med utsatte barn
- Styrke brukermedvirkningen til barn og foresatte
Samhandlingsmodellen er delt i tre nivå: kommunenivå, tjenestenivå og individnivå.
Samhandlingsmodell for Berlevåg kommune – For utsatte barn og unge
Berlevåg – BTI – Bedre samarbeid for barn og unge i Berlevåg kommune (bedreinnsats.no)