Korona

Massevaksinering i Berlevåg for personer >65 år

I første halvdel av februar mottar Berlevåg kommune sannsynligvis en større leveranse av Covid-19-vaksinen fra Astrazeneca. Vi forventer å motta nok doser til ca 250 personer. Det betyr nok vaksiner for samtlige innbyggere >65 år samt 50 helsepersonell.

Alle 250 doser settes over tre dager i uke 7 på samfunnshuset. Alle i ovennevnte grupper får innkalling av helsesekretær Kine per telefon - det er derfor ønskelig at godtfolket gjør seg tilgjengelige på telefon i ukene fremover. Om dere ikke får en telefon innen uke 5, kan dere ta kontakt med legekontoret. Vi bruker pasientjournal og Folkeregisteret som kilde
Det er foreløpig to covid-19-vaksiner som er godkjente i Norge; Comirnaty (Pfizer/BionTech) og Moderna (Moderna). Per d.d. mottar Berlevåg kommune leveranser på vaksinen Comirnaty fra Pfizer/BionTech. Vaksinen fra Astrazeneca er foreløpig ikke godkjent for bruk i Norge - dette skal avgjøres 29. januar.
Det vil altså si at flere vaksinetyper blir tilgjengelige i Berlevåg etterhvert. Kort fortalt anbefaler jeg dere å takke ja til den vaksinen som vi har tilgjengelig på innkallingstidspunktet - dette vil uansett være en vaksine som har blitt godkjent av det norske legemiddelverket.
Vi anbefaler alle å bruke legemiddelverkets sider som informasjonskilde for de forskjellige vaksinene. Bruk gjerne linken helt nederst.
Legekontorets facebook-side vil også publisere mer info om vaksinene i tiden fremover.
Ta kontakt med helsesekretr Kine på legekontorets telefon 78 78 21 00 om dere har spørsmål.
Hilsen,
Kommuneoverlege Jakob