Berlevåg brann- og redning vil med dette ønske alle innbyggerne en riktig god Jul og et godt nyttår

Dessverre er Julen også en tid hvor det er en større risiko for Brann i boliger. Statistisk sett er det nesten 50 prosent flere boliger som brenner i denne måneden en i en gjennomsnittlig måned ellers i året.

Dette er på grunn av at folk vil kose seg i jula, tenner mer talglys, fyrer i vedovn, lager mer mat på komfyren en vanlig, alt dette ofte i kombinasjon med noen enheter alkohol.

Ikke for å svartmale eller sette en demper på julehyggen, men nær halvparten av alle omkomne i brann  i perioden 1993-2008 var påvirket av alkohol. Av disse har nesten en tredjedel selv forårsaket brannen ved uaktsom bruk av komfyren. Vi vil oppfordre dere alle til å la komfyren og andre ting som innebærer åpen varme stå i fred når du kommer beruset hjem fra førjuls- og julefest.

Viktig er det også at en ikke stoler blindt på at juletrebelysningen ikke kan ta fyr. Linken under er en video som viser hvor fort et juletre får overtenning når det først blir varmt nok, eller utsatt for åpen varme.

http://www.youtube.com/watch?v=J9SwqlC4G4g

Ønsker at alle våre innbyggere tenker over hvilken adferd og holdninger en har i forhold til brannsikring i hjemmet, og tester røykvarslere, og skifter batterier hvis dere ikke har gjort dette ennå.

(Statistikk i dette innlegget er hentet fra undersøkelse utført av Norsk Brannvernsforening.)

Med vennlig hilsen

 

Berlevåg Brann og Redning