Solnedgang

Gjenåpning av enkelte samfunnsinstitusjoner

Samfunnet går skrittvis mot en normalisering. Barnehager og skolenes 1.-4. trinn er gjenåpnet, og flere tjenester, som frisør, fysioterapeut m.m. kan holde åpent under gitte vilkår. Kommunens kriseledelse har funnet det naturlig å vurdere gjenåpning av enkelte andre servicetilbud:

  • Samfunnshuset vil åpnes for begrenset drift. Hornmusikk samt våre to kor vil kunne holde sine øvinger der, gitt at de følger gitte smittevernrutiner. Kinoen vil også kunne åpnes for drift, men med et lavere tak på antall kinogjester.
  • Idrettshallen er åpnet for gymtimer for skoleelevene. For andre idrettsaktiviteter vil idrettshallen fortsatt være stengt grunnet de strenge smittevernreglene som fortsatt gjelder for idretten: man skal unngå bruk av felles utstyr og fysisk kontakt, samt unngå bruk av garderobene. Ta heller en skitur i det fine været.
  • Biblioteket vil snarlig kunne gi et bedre tilbud til både elever og voksne brukere.
  • Vi får dessverre ingen store arrangementer i Berlevåg 17. mai. Kommunen vil stå for flaggheising og kransenedleggelse og har oppfordret hornmusikken til å spille.

Vi minner om at det fortsatt er særs viktig at alle følger de generelle smittevernforhånsreglene om håndvask, personlig hygiene, nysing i albuen og å unngå større folkeansamlinger. Vis aktsomhet og ta hensyn til andre.