Korona

Koronaoppdatering - 8. februar 2022

Koronaviruset sprer seg. Berlevåg skole melder om til sammen tolv smittede elever (tre opp siste døgn), fem smittede lærere samt to øvrige ansatte med påvist smitte. Vi har også andre smittede i Berlevåg, men ikke alle har registrert seg. At tallene er unøyaktige skyldes at smitteregistreringen i større grad avhenger av oss selv: vi tester oss selv, vi trekker konklusjoner selv, og det er opp til den enkelte å melde fra om testresultatet. 

Smittetallene er høyere enn før, men konsekvensene av høye smittetall er ikke lenger dramatiske. Både skole, barnehage og andre institusjoner holder åpent som normalt. Så lenge vi alle er påpasselige, holder avstand, er nøye med håndhygiene og tester oss ved første mistanke, vil vi klare oss godt gjennom denne fasen av pandemien. 

Kommunen oppfordrer nok en gang alle som har vært i nærkontakt med smittede, har mistanke om at de kan ha vært i nærkontakt med smittede, eller har symptomer på smitte, om å teste seg. Selvtester deles ut gratis på Berlevåg helsesenter. Skolen og barnehagen har også selvtester tilgjengelig. Vi ber alle som har testet positivt om å registrere seg som smittet her: https://minside.kommune.no/innlogget/smitte-selvregistrering/

Har du andre spørsmål om korona, ring legekontoret på telefon 78 78 21 00  i perioden 09.00-11.00 eller 13.00-14.00.