Vinterliv i Berlevåg 2013

Berlevåg Kommune er stolt av å være vertskap for de tøffeste langdistansekiterne i verden under det årlige VAKE, Enduroet på Varangerhalvøya som starter i Berlevåg. I 2013 fra 8.-14. April er Berlevåg VM-vertskap og byr på Berlevågs eventyrlige vinter – Enjoy Windy Berlevåg! er mottoet.
Vinterliv Berlevåg 2013 blir temaet for vinterfestivalen som vi ønsker og håper å arrangere helgen før kite-VM. Denne helgen 6.-7. april 2013 blir det snø, is, værharde forhold men også aktivitet, sang og musikk som står i sentrum for Berlevåg. Tanken er at det skal være en helg med utendørsaktiviteter og liv i fokus. Kanskje lurer vi hjem folk som vanligvis bare kommer til Sommer i Berlevåg.

Dette er strøtanker akkurat nå:

En snøskulpturkonkurranse-barn/ungdom/voksne (starer tidligere i uken og har premieutdeling søndag), åpne butikker, musikalske innslag, revyinnslag, danseinnslag, sjonglering og flammesluking, barneteater, fotoutstilling om vinterliv/nordlys, isfiske (??), verdens nordligste beachvolley på havnen (??), paintball winter, ishavshår (??), barneaktiviteter, showing og artisteri med kite, hundesleder, dj-musikk og headlinerband fra scene på Torget, fyrverkeri, båling i verret m/varm mat og drikke.

Alle lag- og foreninger bør stå bak og planlegge deler av en slik vinterfestival!

Vi tar et fellesmøte med planlegging om dette tidlig i januar, men frem til det vil vi gjerne ha innspill fra de ulike: næringliv, lag og foreninger, reiseliv, kulturnæringsliv, musikk-serveringsliv, revy og korliv om hva man kan tenke seg å bidra med.


Tanken er altså at det meste skal foregå ute i friluft under lørdag 6. og søndag 7. april 2013.Med hilsenKarsten Schanche
ordfører


Bjørn Ove Persgård
rådmann


Janne Andressen
leder utviklingsstyret